BUILDING INNOVATIVE SOLUTIONS

The Domino’s Farms Development is comprised of more than 1 million square feet of mixed used space, which is home to the Domino’s Pizza corporate headquarters, research and test facilities and a petting zoo that draws thousands every year.  Barton Malow was the builder of choice for the original Domino’s Farms office park building in 1984, and has since completed a host of new construction and renovation projects on the campus.  A relationship of more than 25 years in the making, Barton Malow was once again selected as Domino’s trusted partner to bring collaboration and innovation to "The Hub" project, a tech-enriched, interchangeable conference space.

Our team transformed a 20,000 square foot underutilized space into an interactive, conference and training area to meet the demands of Domino’s growing organization. The space also includes an adjoining cafeteria/common area for employees and houses the company’s communications department. The Hub integrates a variety of technological features, including touch screen pads for meeting room scheduling, audio/visual monitoring, temperature controls and even refreshment refills in the Hub’s new dining area.

Upon entering the Hub, employees are welcomed by a wall of 15 monitors, which continuously loop videos of the company’s culture and sales statistics at stores worldwide. Adjacent to the entryway, is the new home of the company’s Communications Department. Barton Malow was required by the Owner to build-out this portion of the project in less than six weeks to allow for department moves in other areas of the building. The new department encompasses two executive-level offices and a series of cubicles that can be utilized for future expansion.

The open and airy conference area is separated by retractable glass partitions, that when engaged, divide the area into four enclosed rooms. This function provides versatility for training and meeting space requirements. Throughout the conference/training area, select walls double as floor-to-ceiling marker boards for interactive brainstorming and “think tank” sessions. Also incorporated into the space are two state-of-the-art conference rooms, made to accommodate smaller groups of ten or less people.

Connecting the conference space and communications department is the Hub’s break area/cafeteria, which looks and feels like a Domino’s restaurant. The space includes many of the same finishes, wall coverings and booths from the actual stores, to give employees the ultimate “pizza factory” feel. Also included in this area are two 60-inch monitors, one of which shows a map that pins a domino every time a order is placed at one of domino’s 5,000 U.S. locations. The other monitor shows feedback from customers who are encouraged to tweet about their “pizza experience”.

“Center Stage”

The highlight of this collaborative space is the center of the room which houses a domino shaped stage, made to mimic the domino’s pizza logo. However, this is more than just a stage for Domino’s Pizza CEO, Patrick Doyle and executives to utilize for corporate presentations. Made out of corian material, the stage doubles as a conference table for employees and guests to use as a workspace, allowing for optimal space utilization.

Sound and Acoustics

The Owner’s requirement for sound and acoustics was very stringent. This project integrates high-end technology and materials to ensure a secure sound barrier for the regularly scheduled “scream fests” that take place during team-building training sessions held by the company. The space encompassed very high acoustical ratings on the partitions and ceilings to ensure minimal disturbance to surrounding areas.

Keeping Quiet and Getting the Job Completed On-Time

One of the unique challenges for the project team was working in an occupied facility while maintaining an extremely low level of noise and visibility during building activities. The CEO’s office was located directly above the construction area and a Chapel directly below that is utilized for daily mass. We successfully implemented an extensive coordination plan and worked closely with facilities management staff and surrounding occupants to minimize interruptions.

The project was completed on a fast track schedule, requiring a lot of work to be completed in a very short time. Barton Malow self-performed on various aspects of the project to control the schedule and ensure proper construction of an ideal, concise space. As a result, the project was turned over to Domino’s Pizza, LLC in three months, just in time for the annual company address.